Op de groene loper met Gravilyn®


3 januari 2022
2022-01-03 16:45:00

Gravilyn® is de beste keuze voor een wandel of fietspad. Zacht, maar hard genoeg voor paardenhoeven.

Goudgele halfverharding

De Groene Loper in Maastricht moet bijdragen aan een parkachtige sfeer. Ook door de bestrating. Voor het middenpad koos de gemeente Maastricht voor een halfverharding: Gravilyn.

Gravilyn is speciaal ontwikkeld voor wandel- en fietspaden en bestaat uit hele fijne losse steentjes die met lijnolie aan elkaar worden geplakt. Daardoor is de verharding steviger dan los zand, maar minder hard dan asfalt. 

De goudgele kleur van het gravilyn zorgt voor een sfeervolle, natuurlijke uitstraling en dat maakt dit materiaal bij uitstek geschikt voor een verblijfsgebied als de Groene Loper. Bovendien is gravilyn na uitharding bestand tegen alle soorten weer: in de zomer stoft het niet en in de winter blijft het een stevige ondergrond.

De kenmerken van Gravilyn:

  • een 100% natuurproduct;
  • bestand tegen dooizouten;
  • bestand tegen paardenhoeven;
  • goed veegbaar.

Dit biologische product is ontwikkeld door Versluys & Zoon BV in samenwerking met het Asfalt Kenniscentrum.

Meer weten over toepassingen voor uw idee, park, stad of buitengebied? Neem contact op met een van onze experts.

A2 Actueel - 12 juli 2015

Als de dubbellaags tunnel eind 2016 klaar is, komt bovenop een langgerekte, intieme bomenlaan: de Groene Loper. Een plek met een recreatief karakter, waar u straks naar hartenlust kunt fietsen of wandelen. Om ervoor te zorgen dat bovengronds ook echt een parkachtige sfeer ontstaat, wordt de Groene Loper uitgevoerd in een halfverharding. Gekozen is voor GraviLyn.